APK-keuring bij Autobedrijf Blok


De jaarlijkse Algemene Periodieke Keuring is verplicht en komt voort uit het overheidsbeleid voor verkeersveiligheid en milieu.Iedere APK goed- en afkeuring dient volgens de wettelijke verplichte procedure afgemeld te worden in het register van de RDW Centrum voor voertuigtechniek en informatie. De RDW brengt hiervoor een bedrag in rekening. Daarnaast maakt het APK-bedrijf zelf kosten voor keuren en afmelden. Voor sommige voertuigen die in aanmerking komen voor roetmeting kan een aanvullend bedrag in rekening worden gebracht.

De wet schrijft de regels voor het APK-keuren voor. Ga hier naar de website van RDW.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk. De RDW kan bij een tekort aan onafhankelijke Keuringsinstanties zelf keuringen verrichten en keuringsrapporten afgeven.

APK en onderhoud tegelijk: kostenbesparend

Als u de APK-keuring in combinatie met onderhoud uit laat voeren is dit kostenbesparend. U betaalt dan namelijk niet voor de APK-keuring, maar alleen de afmeld- en administratiekosten. Deze worden door de overheid aan ons in rekening gebracht.